Stress

1 december 2018.
Jag sitter och dricker rödvin och äter ost i mina nyinköpta träningskläder från Lorna Jane. Har köpt kursen Stressa ner – lev mer av tidningen MåBra. Stress ja. Känner en fysisk avsky bara av ordet, så tanken att välkomna och acceptera känns långt borta. Trots allt kan en svag röst urskiljas av sorlet av tankar, som säger att det är okej. Efter att ha tagit in informationen av kursens förord behöver jag få ur mig något, skriva.

Likt kaka på kaka, har tunga saker har lagts på hög, för att till slut rasa, söndertrasa, bli bränt av brasa.
Det brinner i båda ändar, smaken är som baken, en knaprig kant. Ett bakslag, en klump i magen, av röran.
Som grädde på moset, rör jag om i grytan och rör till det.
Av erfarenhetens otaliga påminnelser vet jag att motvindens visit dock är kortvarig. Blott en liten stunds påhitt, som likt trollsländan gör allt för att få till det.
Det, liksom allt annat i livet är, temporärt. Men att tillämpa detta faktum i stundens hetta, då jag behöver det som mest, verkar behöva mer träning. Skrattretande, förlängs timmen som jag blåögd väntar ut.
Offret för oförnuftet, blir även offer för omständigheten. Jag slår huvudet på spiken när jag halkar på innebörden av det nederlaget. Salta tårar svider och läskar.
Som en dålig förlorare drar jag åt hållhakens snara, som om det vore första eller sista gången som jag, Sara, mår illa i livets berg- och dalbana. Jag är en stenhård domare, och ristar min risiga kritik med krita, istället för att delmålen rita.
Jag trånar efter dispens, om vita streck på himlen i försök om att fly min egen skugga. Ny destination där nya utmaningar skulle stå, med mitt namn på en skylt.
En annan dröm, förutom att dra och att närmaste utväg ta, är att förbättras varje dag. Jag bryter ner bit för bit, slickar på fingret för att samla ihop alltsammans, för att vara ihop och tillsammans. Ett steg i taget, må det hela ha sin gång. Den är smal, men om vi flätar våra fingrar klarar vi oss utan sikt, vi bär varandras vikt, och går på känslan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s