Doggystyle

Han är inte den mest aktiva, utan påminner mer om tjuren Ferdinand.
Han är iskall – kan sova utomhus under ett 5 cm snötäcke.
Han utnyttjar sina 85 kg också, han vägrar att lyda om han inte själv vinner på det – resultatet av att vara lat och smart..

Han älskar att simma och är kvick som en hare när han är i skogen, när han ska söka efter något och naturligtvis när det finns mat med i bilden – som han slukar på ett ögonblicks sekund utan att tugga.
Han dreglar, fäller hår och drar in en stor del av den miljö han vistats i; skog – löv, barr, kottar, fästingar, grenar, grus, och en stor mängd sjö-, havs- eller träskvatten.

Griffin, som mina föräldrars New Foundland heter, har fått mig att känna att jag nog aldrig mer vill ha hund. Men när jag var i Göteborg för ett tag sen började jag våga tro på ett liv med hund igen – jag såg en Rodesian Ridgeback – så fin!
Ägaren berättade att rasen använts för att jaga lejon i Afrika och att den därför är väldigt intelligent. Den är atletisk, har kort blank päls och är känd för att inte dregla, utan har mestadels munnen stängd – en drömhund för en hurtig pedant som jag!

Jag såg också en italiensk Cane Corso nyligen – ytterligare en jättefin hundras jag skulle kunna tänka mig att skaffa den dagen jag slår mig till ro.

0 thoughts on “Doggystyle”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s