Jag är en konfundersam patient

I morse var jag för ovanlighetens skull på en vanlig vårdscentral:-)
Efter mitt tredje besök hos biopaten har jag börjat känna mig kritiskt mot det hela, är uppe i 19 kapslar, 22 droppar och 2 teskedar av vitaminer, mineraler, homeopatiska preparat och pulver.
Jag började med massa alternativa mediciner, teer och en strikt kosthållning redan i Guatemala den 1 mars – vem vet vad som stämmer och hur någonting påverkar mig? Efter att dagens provtagningar av bl.a. syresättning och blodtryck visade på perfekta värden stärktes min skepticism ytterligare.

Maten har gjort enorm skillnad för min mage och jag ser ingen anledning till att slut äta på sättet jag äter. Men jag har valt att utreda mina symtom som utmattning, apatiskt eller ångestfylld, iskalla händer och fötter, humörsvägningar osv. även hos en allmän hälsocentral. Har träffat en jätteduktig läkare där som för några veckor sedan tog prover för parasit/amöba – tecken på att man har det kan likna ovannämnda symtom, och det skulle inte vara omöjligt att jag fått i mig någon parasit från att jag var i Indien, Australien, Thailand, Turkiet eller Guatemala (eller Finland heheh..) Provresultatet visade inga tecken på några parasiter så nu kan jag utesluta det. Idag fortsatte vi med att jag lämnade blodprov för att kolla upp mina hormonella värden.

Jag mår generellt bättre nu än vad jag gjort på flera år, det som kvarstår är att jag har svårt att återhämta mig efter träning, men jag har för första gången någonsin börjat sänka kraven på hur ofta och hur länge jag ska träna. Det har varit som en befrielse, och jag frågar mig själv varför man inte lyssnar på vad man känner oftare.

Det som återstår utöver den fysiska biten är att jag till och från hamnar i extremt ångestfyllda dalar, men det är därför jag hela tiden försöker jobba med mitt tankesätt, för allt är tankar.

Jag har lågt blodtryck, men läkaren på vårdcentralen sa att det kan bero på att jag tränat upp mitt hjärta, vilket också är en muskel, till att inte behöva pumpa så fort utan kan försörja min kropp med färre slag. Jag vet inte vem jag ska lyssna på, kanske med ena örat på vårdcentralen och med andra örat på biopaten 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s