Kaffe smakar bäst innan 8:30

Så här på hösten brukar vi åka till vårt hus i Finland för att fixa inför vintern, klyva ved och såklart basta och bada i havet för sista gången. Förra året badade jag och mamma sista gången den 19 oktober. Huset ligger söder om Vasa, i höjd med Sundsvall. Naturen är otroligt mäktig där uppe, speciellt på hösten.

Finland september 2012

Jag kunde dock inte följa med till Finland när mina föräldrar åkte i lördags – har haft ett jobbuppdrag inom skola och utbildning den här veckan. Denna typ av jobb passar mig ganska bra, jag gillar att ha mycket ansvar och det innebär också många möjligheter för att utvecklas som person. Att jobba med människor är som att ha en arbetsplats fullt med speglar – man kan se sig själv i olika situationer och hur man reagerar i dem – om man inte väljer att blunda. Det är i synnerhet så när man jobbar med barn, med andra vuxna är det lätt att man skyller ifrån sig situationen och känslorna den skapar – i det kalla vuxensamhället är speglarna med andra ord igenimmade. Jag tror det är nyttigt att hela tiden försöka komma ihåg att betrakta sig själv – den viktigaste personen att lära känna och förstå – och troligvis den svåraste läxan i livet.

Det är när man gått och lagt sig för sent som det är jobbigt att gå upp tidigt, men jag går hellre upp på morgonen och fångar dagen, sen kan man alltid ta en siesta :-). Jag trivs med att ha rutiner när jag trivs med det jag gör.

I morse 6:36

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s