Recept på gröt:
2 dl vatten, eller mandelmjölk. Det finns utan socker av märket Alpro i välsorterade Coop-butiker.
Man kan annars göra egen:
Blötlägg t.ex. mandlar och hasselnötter, helst ekologiska, under natten.
Häll bort vattnet och mixa nötterna med nytt vatten (ca 200 g nötter per 1 liter vatten).
Sila.
Söta med 1 tsk stevia och varför inte lite av en vaniljstång. För att få en kanelsmak kan man koka mjölken med några kanelstänger.
Blanda i knappt 1 dl glutenfria havregryn
Koka upp, salta lite.
Stäng av värmen, lägg i blåbär, hallon, jordgubbar och några torkade mullbär.
Förvara färska bär i en skål i kylskåpet och använd bärsaften som bildas i botten till smoothies eller häll i gröten.
Blanda ner ca 1 msk Ledins Hälsomål (innehåller linfrö, vetegroddar, alfalfa, inulin, nässlor, nypon, lakritsrot).
Krossa lite naturella, osaltade nötter, t.ex. paranötter, cashewnötter, pinjenötter eller valnötter, och häll i.
Förvara nötter och frön i kylskåpet då de annars härsknar (vilket inte direkt känns på lukt/smak).
Drick med ekologiskt grönt te. Te behöver dra minst 3 minuter för att bilda massa nyttiga antioxidanter och tein. Vattnet ska inte vara över 70 grader, då förstörs de nyttiga ämnena.
I have read many articles on this subject, but this one is the best I’ve seen. It’s nice to realize that some writers can still write with passion like you.
LikeLike
Hi!
I didn’t realize I’ve got readers from other countries than Sweden, I’m thrilled! Where are you from?
This makes me motivated to keep blogging! THANK YOU for making my day.
LikeLike