Kiropraktik och tips för rumpan

Nu har jag suttit och finslipat på mitt CV i fyra dagar, det ser riktigt bra ut nu kan jag lova. Min hjärna och rygg värker dock hehe.. det tar verkligen tid och energi.
Men jag var hos en jätteduktig kiropraktor i Västervik igår, hade flera låsningar i bröstryggen och i nacken. Jag tycker det är lite obehagligt att “knäcka” nacken men samtidigt så skönt att bli av med, och så lätt gjort..
Det som gör att man får låsningar är att musklerna i ett område från början är överbelastade. Det finns små leder mellan kotorna, musklerna drar dessa lederna i sitt ändläge vilket gör att hjärnan låser musklerna i det läget. Musklerna förblir nu statiska vilket gör att blodcirkulationen försämras, om man går med det länge uppstår inflammation vilket visar sig genom stelhet, sämre rörelse, värk, svullnad osv. När man rättar till leden får man tillbaks blodcirkulationen och funktion och rörelse förbättras. Man kan dock få som träningsvärk efter behandlingen och man ska inte träna på 2-3 dagar efteråt.
Jag brukar knäcka ryggen själv men det är svårt att lyckas knäcka där låsningen faktiskt sitter. Det man istället gör är att man knäcker det området som redan är rörligt och som därför blir mer och mer överrörligt vilket bidrar till felställningar/obalans.

Jag har absolut inget att skriva om just nu så jag tänkte att jag kunde dela med mig om lite träningstips från att jag tränande innan behandlingen igår!

Jag gjorde bl.a. utfall. När man böjer på knät är det viktigt att tänka på att pressa knät utåt, det har en tendens att vika sig mot mitten, för framförallt tjejer. Vi har bredare höfter vilket gör att vinkeln mellan höft och knä blir större, Q-vinkeln kallas den. Man kan kolla i en spegel innan man lär sig hur det ska kännas när man gör rätt så att knät inte går inåt, det kan skada knäleden.

Om man har plats kan man göra utfall genom att gå framåt, höger – vänster. Här tränar man även balans vilket är jättebra träning för alla kroppens muskler och för hjärnan.
Ta stora kliv och ha vikten på hälen för att komma åt baksida lår och rumpa.
För att träna rumpan ännu mer kan man göra utfall med varannan squat, alltså vänster ben bak, squat, höger ben bak. Ha aldrig benen helt sträckta så blir det jobbigare.

0 thoughts on “Kiropraktik och tips för rumpan”

  1. Ser att du kom ihåg det mesta jag pratade om så bra komihåg var jag inte ensam om tydligen. Jätteintressant blogg jag kommer gå igenom den mer av den. Väldigt intressant att du skriver mycket om glutenfritt vilket är en kosthållning jag själv håller. Kom själv på för några år sedan att det var gluten som gjorde mig dålig på många vis men sjukvården lyckades inte bekräfta den diagnosen. Du verkar ha många bra recept som jag tror jag ska testa. Måste även fråga, har ni en new foundland? Vi hade en sådan till 2010 och det är världens goaste hundar. Skulle det vara möjligt om du kommer på behandling någon gång framöver att ta med hunden? Inget tvång men du skulle göra mig själaglad.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s