Vad är det du ska hinna och vad händer om du inte gör det?

Okej så jag har en viss livsstil för att vara hälsosam och ta hand om mig själv. Men det skulle inte göra något om jag t.ex. åt godis eller mjölkprodukter någon gång ibland eller inte tränade lika ofta, som om man jämför med hur stress skadar kroppen.
Stress är något som väldigt många lider av, vissa kanske omedvetna om det. Långvarig stress är verkligen allvarligt, det bryter ner kroppen.
Stress är tankarmycket tankar skapar för mycket energi i huvudet och det uppstår obalans. För att leva på ett annat sätt måste man lära sig att tänka på ett annat sätt, jag tror att det handlar om att hela tiden påminna dig själv om att vara med i det man gör, att tömma huvudet på tankar, att känna mer och tänka mindre.

Jag har varit utbränd pga. stress två gånger, och trots att det har gått några år och jag under perioder känner mig lugn och stabil, räcker det med några dagar av mycket stress och påfrestning för att jag ska känna mig totalt slut igen. Jag tror inte att man faller tillbaks på ruta ett direkt, men det kan ta flera dagar och till och med veckor för att “komma tillbaks”, genom att hela tiden påminna mig om att ta en sak i taget, att vara med i det jag gör. Man får tvinga sig att vara här och nu och inte sen/igår/imorgon.
Vi är inga maskiner, vi är känsliga och påverkas konstant av det vi utsätter oss för. Det är inte jobbet, trafiken eller något annat yttre som egentligen är orsaken till att vi stressar, utan det är hur man tänker.
Vem är det som satt upp dina mål och krav? Är det du själv eller någon annan? Vad är det du måste hinna? Vad händer om du inte gör det?
Jag vet att det sista man känner för när man är som mest uppe i varv är att sätta sig ner och ta en paus, kanske göra en koncentrationsövning, lägga sig och lyssna på sitt hjärtslag, men det beror mycket på att man inte vill känna den ångest som stress skapar, för den känns inte medans man väl är “igång”. Men de känslorna finns där inne och växer ända tills man tar tag i att “möta” dem. De kan annars komma ut i form av t.ex. ilska, eller så går det så långt att man går in i väggen.

 

När jag var på massage i torsdags fick jag den här oljan. Det är en kombination av persikokärnolja, kokosolja, tistelolja, jojobaolja, eterisk citrus- och mandarinolja, morotsextrakt och antioxidant rosmarin.
Det ska tydligen hjälpa kroppens energisystem och fysiska kemi att komma i balans. Alla innehållande oljor har sina individuella goda egenskaper för både invärtes och utvärtes bruk. Man dricker 1 tsk/dag och smörjer in 1 droppe 1-3 ggr/dag vid halsgropen, nyckelbenen eller under foten. http://soullife.vitamera.se/ 

Jag tror att det inte skadar att testa saker som t.ex. den här oljan, man får hitta det som funkar för en själv. Men allt börjar och slutar med tankar, så det viktiga är att försöka märka när tankarna sticker iväg och man tappar fokus på det man gör, just nu. Bara att märka att man har tankar på allt och inget, är att öva sig att vara med. Att inte vara med, är att gå miste om livet.
Nedanstående text har jag fått från en film (Hit and Run 2012), det är så löjligt hur mycket det hjälpt mig att tänka de här meningarna.

Ta ett djupt andetag. Det enda du behöver tänka på är just nu. Det finns inget igår och det finns inget imorgon. Det finns bara nu. Du är inte sen till något, och du kommer inte missa någonting. Du är precis där du ska vara, och du är precis den du ska vara. Och vad som än händer idag, är precis det som ska hända.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s