Candida jästsvamp

Jag tycker det är jättefint att visa ryggen, hellre det än att ha urringat, men för några år sedan fick jag massa vita fläckar på ryggen vilket jag trodde det var pigmentfläckar, så jag har inte velat använda några av mina kläder som visar ryggen pga. det. Jag fick sedan reda på att jästsvampen candida kan ge sådana fläckar, och när jag var hos biopaten sa hon att jag hade det i magen. Candida kan påverka magens funktion mycket negativt och ger allvarliga symtom som följd, t.ex. utmattning, försämrat immunförsvar, humörsvägningar, depression osv. bara för att nämna några.

Candida “lever” på det personen i fråga själv äter vilket gör att näringsupptaget försämras. Man får samtidigt bort candida genom att “svälta” bort den, man undviker följande:
först och främst socker
vitt mjöl och snabba kolhydrater i och med att det omvandlas till socker
söta frukter tex. vindruvor och torkad frukt; russin, apelsin, kött och fisk på burk, och jordnötter kan enligt de papper jag fick hos biopaten innehålla höga halter mögel. Övriga nötter ska förvaras i kylskåpet, de härsknar annars = mögel.
mjölkprodukter, ost
naturligtvis jäst och produkter som framställs genom jäsning så som öl, vin osv.
alla sorters svamp, tofu, quorn

Jag tjatar kanske mycket om candida, men om det var det som var orsaken till många av mina besvär så vill jag dela med mig av den information jag har. Jag vet att man googlar sina symtom och försöker läsa om lösningar – den här dieten har verkligen hjälpt och fått mig att må så bra!! Jag hörde en gång att magen och hjärnan är två sidor av samma mynt, tänk bara på hur tarmarnas utseende liknar vecken i hjärnan. Magen påverkar hur vi mår till 100 %.

Jag fick innan sommaren tips om att lägga mjällshampo på de vita fläckarna på ryggen. Jag har gjort det 5-6 gånger och har nästan inget kvar.

 

0 thoughts on “Candida jästsvamp”

  1. Det är troligen pityriasis versicolor du haft på ryggen. Det orsakas av en svamp, men inte candida albicans utan malassezia furfur eller pityrosporum orbiculare som den också heter. Den tillhör talgkörtlarnas normala flora, men ibland kan den visa sig i form av en infektion. Det ses som vita fläckar, ska inte klia och är helt ofarligt men givetvis inte så kul kosmetiskt. Den är jättevanlig i tropiska områden, eftersom hög temperatur och hög luftfuktighet ökar risken för infektion. Och så ses den ju bäst då huden är som mest solbränd. Man kan få candida-infektion på hud och slemhinnor också, men den ser annorlunda ut, röd och irriterad hud, evt. med vita beläggningar. Infektioner hittas oftast i hudveck. Lite kul att du självbehandlat hudsvampen på ryggen med mjällshampo, för det är nämligen just precis det som är behandlingen! Ketokonazol, som ämnet i mjällshampo heter, är en antisvampmedicin.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s