Ta hand om dig själv, ingen kommer göra det åt dig.

 


Idag fastar jag fram till 13.00 från 19.00 igår kväll. Jag fastar inte för att banta, utan för att boosta min hälsa. Det är en vana att fasta och det går fort att vänja sig, jag tycker att allt som handlar om mat går lätt att vänja kroppen vid eftersom man äter varje dag. Jag fastar 18 timmar 2 gånger i veckan, t.ex. söndag-måndag och onsdag-torsdag. När man sätter igång tycker jag faktiskt att det är skönt för man vet att man slipper tänka på mat fram tills dagen efter. Det forskas mycket kring fastans positiva effekter, och som med all annan forskning tar det flera decennier för att se resultat. Jag återkommer när jag är 70 +! Vem vet, jag kanske ser och ut känner mig som 30 😉
Efter ett visst antal timmar utan mat får dina organ vila. Men det som framförallt är så hälsofrämjande (och som ska motverka slitage på kroppen och därför för tidigt åldrande) är att cellerna börjar repareras, istället för att bara bilda nya.

Nu förmiddagen har jag gjort grönsaksjuice med hjälp av en juicepress. Det första jag dricker på morgonen är som jag skrivit innan så varmt vatten som möjligt, ca 2 koppar och sedan grönsaksjuice med lite spirulina och chlorella. Se tidigare inlägg om att rena kroppen. Läs om mikroalger här.
Det tar lite tid att göra grönsaksjuice så jag gör mycket på en gång så jag har i 3-4 dagar (2 glas om dagen):

4 lime och 4 citroner
1 aprikos
3 gröna, sura äpplen
6-8 stjälkar selleri
2 stjälkar rabarber
2 nävar bladspenat
Finhackad mynta

Jag hade ingen ingefära hemma, annars hade jag haft i lite av det. Ingefära är tillsammans med vitlök antiinflammatoriskt.

Citron, lime, rabarber, osockrade vinbär osv. är surt vilket är jättebra mot jästsvamp candida. Sött i form av socker och snabba kolhydrater göder jästsvamp.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s