Bloggen återställd efter att den varit hackad!

Det är jättekul att kunna skriva igen efter att ha tagit lite tid för mig själv.
Det är en del som hänt sedan sist, jag var på behandling hos biopaten på Hagas Grönas Naturmedicin där det visade sig att det är goda mag- och tarmbakterier som förstörts av att jag tidigare ätit mycket antibiotika pga. halsfluss och akne. Saknaden av de goda bakterierna gör att bl.a. proteiner inte bryts ner i magen utan följer med ut i levern, vilket har satt hormonerna ur balans. Jag fick växtbaserat progesteron för detta. Saknaden av de goda tarmbakterierna gör också att jag inte kan tillgodogöra mig en del väldigt viktiga vitaminer och mineraler, bl.a. B-12, magnesium och kalium. Min kropp skickar i stort sett all seretonin till magen och inget till hjärnan i försök att ”reparera” tarmen, seretonin- och GABA-halterna var för övrigt väldigt låga. Jag hade även väldigt låg syresättning i kroppen och sist men inte minst jästsvampen candida. Aknen är alltså bara ett symtom på att magen inte fungerar.

Det är så skönt att ha fått reda på allt detta så att jag äntligen kan göra något åt det! Det känns också bra att veta att det inte bara var något jag inbillade mig, när jag mådde dåligt av detta.
Jag fick två mediciner som ska läka tarmen, utöver det bara de vitaminer och mineraler jag har brist på. Jag fick även börja med den så kallade stenåldersdieten samt en diet för att svälta bort candidan.
Det baserar sig på att jag inte äter gluten, mjölkprodukter, socker, jäst (vinäger, alkohol etc.) choklad eller snabba kolhydrater. Jag har nu, med stor hjälp av mina älskade mamma, ätit den otroligt goda maten som jag får äta i snart 2 månader, i form av nötkött, kyckling, fisk, bovetepasta (finns på Hälsoboden vid Vasaplatsen i Göteborg), sötpotatis, råris, glutenfri havregrynsgröt, kokosmjölk istället för grädde och kokosfett istället för smör/olja, nötter och massa bär och grönsaker. Jag får äta fårost, och har recept på ett jättegoda bröd och skorpor som jag ska lägga upp här på bloggen.

”Man blir vad man äter” och maten är min medicin. Efter bara några veckor mådde jag mycket bättre. Sötsuget försvann på mindre än två veckor. Jag har återbesök till biopaten i slutet av augusti, jag tror och hoppas att min självdisciplin när det gäller detta har gjort nytta!

En minilunch =) Kycklingsoppa med kokosmjölk, purjolök, kryddor och finska gula tomater.

Jag mår som allra bäst när jag äter 4-5 små portioner om dagen och promenerar en stund efter att jag ätit. För ett par veckor sedan valde jag att börja fasta 18 timmar 2 dagar i veckan.
Med tanke på att jag hållit dieten till 100% genom att se det som en livsstil istället för en diet, känns det som att jag har den ultimata förhållningen till mat just nu, i alla fall för mig.

I juli var jag tillsammans med min familj vid vårt hus i Finland och det gjorde också gott. Huset ligger vid havet ute i skogen med närmaste trafik och affär mer än 1 mil bort, ingen TV och inget internet. Jag hade inte ens på min telefon. Jag har bara varit ute och gått i skogen, plockat bär, sprungit och tränat, badat, bastat och byggt på huset som inte riktigt är klart.

Jag har haft väldigt mycket tid för mig själv vilket jag behövde, och jag är jätteglad över det jag lyckats bygga upp inom mig, för min egen skull.

Nu är jag tillbaks i Sverige och står inför frågan vad jag ska göra härnäst. Jag har stängt en del dörrar kan man säga, för att öppna nya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s