Be good or be good at it

Idag ville jag träna skuldror, axlar och bröst så jag simmade intensivt rygg- och bröstsim 30 min. 

Innan jag drog till simhallen bakade jag bröd http://almqvistblogg.se/?p=253 och nu har jag förberett lunch till imorgon #laga-mat-terapi

Vi köpte ju rökt makrill igår så jag har gjort ”krämig spenatsås” till. Jag äter de mest konstiga matkombinationerna, t.ex. sill med lingon, banan och mögelost, men jag antar att spenat funkar tillsammans med makrill?

480 g ek. halvtinat spenat
2 dl ek. yoghurt
3.5 dl ek. standardmjölk
örtsalt och ½ tsk vitpeppar.

Koka upp och red med maizena för att få den tjockare.
Det skulle egentligen inte ha varit någon yoghurt, mjölk eller maizena utan 2 dl crème fraiche och 3 dl matlagningsgrädde, men jag hade inte det hemma #improvisation.

Vi ska ha stekta ekologiska ägg och böngroddar till, min stora starka man får ugnsbakade potatisklyftor också #food-is-love.
Karl-Alfred var före sin tid.
Spenat, rödbetor och sallad innehåller nitrat, ett ämne som ger starkare muskler enligt en studie från Karolinska Institutet.
Forskarna gav nitrat till en grupp möss via dricksvattnet, motsvarande mängd som en människa skulle få i sig genom att äta 200–300 gram färsk spenat eller tre till fyra rödbetor om dagen.
Efter bara en vecka hade mössen fått enormt starkare muskler i benen.

Till kvällsmat har jag gjort tunna knapriga pannkakor, det är min killes favorit (ni vet väl att vägen till en mans hjärta går genom magen?) Jag använde bovetemjöl istället för vetemjöl, det blev jättebra. I den sista smeten la jag i kardemumma, jag paxar dem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s