“Be water my friend”

Som jag skrev igår letar jag fortfarande efter en lösning på mina hudproblem efter att i 10 års tid ha testat allt som hittills kommit i min väg. Jag har tidigare hört att vissa personer med acne inte kan tvätta ansiktet med kranvatten men jag har tänkt att det är vore absurt att inte “tåla” vatten, speciellt i Sverige där dricksvattnet ska vara så bra. Det var längesen jag läste att Cameron Diaz bara tvättar sitt ansikte med Evian flaskvatten pga. hennes hudproblem men tänkte att det också verkade överdrivet.
cameronevian1

Nu har jag fått reda på att vattnet från kranen inte alls är bra, det innehåller massa föroreningar som t ex bly, koppar, kvicksilver, arsenik, kemikalier, bekämpningsmedel, läkemedelsrester och tillsatt klor. Arsenik och klor kan ge bieffekter så som cancer och diabetes typ II. Andra besvär som kan uppstå på grund av föroreningar i kranvattnet är allergier, hjärt- och kärlsjukdomar, nedsatt immunförsvar, virus och infektionssjukdomar (och acne är hudinfektion). Kloret i vattnet man duschar i ska också kunna irritera och torka ut huden, jag tänker att kroppen då kommer bilda mer talg i talgkörtlarna för att återfukta huden, vilket också kan orsaka finnar.

smutsigt-filter
Man kan koka dricksvatten i tre minuter, det ska få bort mikroorganismer men inte föroreningar enligt hemsidan http://www.clearlyofsweden.se. Det bästa ska vara att ha vattenrenare och vattenfilter, det kostar ca 1,7000 om man vill ha till både kökskranen och till duschen, både jag och min kille är helt sålda på detta hehehe…
All fakta står på hemsidan, och enligt rekommendationerna ska man dricka 8 normalstora (?) glas vatten om dagen.
Jag har börjat idag med att koka det vattnet jag dricker i 3 min, sen ska jag undvika att få vatten i ansiktet för det är där jag har mest finnar. Jag har en aloe vera-rengöring som man lägger på torr hud och sedan torkar bort med tvättservetter.

Jag idag, så här dålig har inte min hud varit på flera månader.
Jag idag, så här dålig har inte min hud varit på flera månader.


Dricksvattnet håller huden ren och frisk.
Det vatten du dricker rengör organen som i sin tur rengör kroppen. Att dricka tillräckligt med rent vatten minskar risken att drabbas av olika sjukdomar som t ex njursten eller infektioner i urinblåsa eller njurar.

Dricksvatten hjälper till med matsmältningen och ett tillräckligt intag av vatten är en förutsättning för själva matsmältningsprocessen. Om man dricker för lite vatten kan man få förstoppning.

Ett bra vattenintag underlättar njur- och leverfunktionen och reducerar därmed fettuppbyggnad i kroppen. Njurarna behöver vatten för att avlägsna slaggprodukter och gifter ur blodet. När du inte har tillräckligt med vatten i kroppen får levern överta en del arbete från njurfunktionen och då kan inte levern lika effektivt hantera stora mängder fett i ämnesomsättningen.

Alla kroppens organ behöver vatten för att fungera på bästa sätt. Vatten förhindrar att blodet förtjockas så att det blir lättare för hjärtat att arbeta.

Vatten transporterar näringsämnen till hela kroppen och sköljer dessutom bort gifter och slaggprodukter.

Ditt dricksvatten transporterar näring till muskelcellerna och förkortar återhämtningstiden för en uttröttad muskel. Muskler består till större delen av vatten.

Dricksvattnet smörjer ben och leder och minimerar risken för friktionsskador i lederna, det gör att man kan undvika eller lindra värk, muskelutmattning, ledvärk eller andra besvär som kontinuerlig träning och stor påfrestning kan orsaka.

Vätskebrist kan orsaka huvudvärk, en bra vätskebalans ger mer energi, och bättre reaktions- och koncentrationsförmåga. Att vara svullen runt ögonen eller ha mörka ringar under ögonen kan bero på att man dricker för lite.Water splashing into glass

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s